top of page

Sebastian Pettersson och Anders Karlsson, nya coacher för Svenska Juniorkockslandslaget

Stockholm den 22 december 2020


- De båda Kocklandslagen samordnas

Svenska Kocklandslaget, Sveriges lag för att tävla i Culinary World Cup 2022 samt Culinary Olympics 2024, har tillsatt nya coacher för Svenska Juniorkocklandslaget Sebastian Pettersson och Anders Karlsson. Juniorkocklandslaget ingår numera i samma organisation som Svenska Kocklandslagen.


Målet är att vinna tävlingarna och att göra Svenska Kocklandslagens framstående insatser i internationell gastronomi mer känt för svenskarna. Svenska Juniorkocklandslaget ska försvara förra årets guldmedalj i Culinary Olympics.


- Jag är säker på att vi fyra coacher tillsammans kommer kunna fortsätta utveckla Kocklandslagen i den riktningen vi haft senaste åren med idel framgångar och pallplaceringar i våra internationella tävlingar säger Jens Ericsson, General Manager.


Jens Ericsson är General Manager, en ny position med ansvar för både Svenska Juniorkocklandslaget och Svenska Kocklandslaget. Med denna organisationsförändring vill man samordna och stärka de båda lagen som tidigare haft separata organisationer.


Att juniorer och seniorer samordnas är nytt.


- Det känns fantastisk att få vägleda en grupp unga drivna kockar och konditorer genom den resan vi precis avslutat. Med transparens, trygghet och jämställdhet vill vi skapa vår lagkänsla. En familj, som de kan blicka tillbaks till och se som en rolig och utvecklande resa i livet, säger Sebastian och Anders.


Sebastian Pettersson, tidigare medlem i både Svenska Juniorkocklandslaget (2015-2016) och Svenska Kocklandslaget (2017- 2020) där han trots sin unga ålder har en lång meritlista av framgångar. Bland annat Guld i Culinary Olympics 2016 som junior samt världsmästare 2018. Sebastian kommer tillsammans med Anders att ansvara för Svenska Juniorkocklandslagets utveckling.


Anders Karlsson, tidigare medlem i Svenska Kocklandslaget (2017 – 2020) där han bl.a. blev världsmästare 2018. Han har lång erfarenhet av tävlingsmatlagning på hög nivå och kommer tillföra mycket kunskap och trygghet till den yngre generationen i Svenska juniorkocklandslaget.


Comments


bottom of page