top of page

Tävlingar

Detta är de rätter våra lag ska träna fram och tävla med:

SENIORTÄVLING WORLD CUP OCH CULINARY OLYMPICS

Kall och varm buffé för Kocklandslaget

Detta är en ätbar buffé för 12 personer som ska tillagas och serveras på plats under 5 timmar. Den ska inkludera både kalla och varma rätter som är förberedda och tillagde utifrån ett visst förutbestämt tema. De rätter som ska lagas till kalla bordet är upp till varje lag att planera och de ska visa upp en så bred yrkesskicklighet som möjligt. De kompletta recepten ska levereras till huvuddomaren på den första dagens tävling.

  • 4 st olika varianter av plockmat (s k FingerFood) varav 2 st kalla och 2 st varma canapéer (serveras som buffé).

  • 1 st bufféfat med 2 st olika sorters kalla fisk- och/eller skaldjursanrättningar, 2 st olika passande garnityr och minst 2 st åtföljande såser samt sallad (serveras som buffé).

  • 1 st Veganförrätt

  • 1 st Varmrätt

  • 1 st Dessert baserat på lagets eget val som har två huvudkomponenter samt tillbehör.

  • 3 st petit fourer baserat på lagets eget val av smak och utformat i mindre petit forer som får väga 6-14g.

  • Skulptur i endast socker och/eller choklad som ska vara 60-100 cm. 

Varmkök för Kocklandslaget

Detta är en 3-rätters meny tillagad och serverad på plats under 5 timmar.

110 portioner av följande:

Förrätt:

Kall fisk- och/eller skaldjursförrätt.

​Varmrätt:

Varm huvudrätt med något från slaktaren som huvudråvara.

Dessert:

Dessert med frukt/bärkomponent, minst en bakad detalj samt sås. Varierade temperaturer och konsistenser.

JUNIORTÄVLING WORLD CUP OCH CULINARY OLYMPICS

Kall och varm buffé för juniorerna

Detta är en ätbar buffé för 12 personer som ska tillagas och serveras på plats under 5 timmar. Den ska inkludera både kalla och varma rätter som är förberedda och tillagde utifrån ett visst förutbestämt tema. En råvarukorg för huvudrätten meddelas av tävlingsorganisationen en månad före tävlingsdagen och samma råvaror gäller för alla lag. De rätter som ska lagas till kalla bordet är upp till varje lag att planera och de ska visa upp en så bred yrkesskicklighet som möjligt. De kompletta recepten ska levereras till huvuddomaren på den första dagens tävling.

  • 4 st olika varianter av plockmat (s k Finger Food) varav två kalla och två varma 

  • 1 st bufféfat med 3 st olika sorters kalla fisk- och/eller skaldjursanrättningar, 3 st olika passande garnityr och minst 2 st åtföljande såser samt sallad (serveras som buffé).

  • 1 stngsstandard och från högre nivå på restaurang.

  • 1 st dessert baserat på lagets eget val som har två huvudkomponenter samt tillbehör.

 

Varmkök för juniorerna

Detta är en 3-rätters meny tillagad och serverad på plats under 5 timmar.

60 portioner av följande:

Förrätt:

Kall fisk- och/eller skaldjursförrätt.

Varmrätt:

Varm huvudrätt med antingen nöt, fläsk, lamm, fågel eller vilt som huvudråvara.

Dessert:

Dessert med frukt/bärkomponent, minst en bakad detalj samt sås. Varierade temperaturer och konsistenser.

bottom of page