top of page

Västerbottensost® ny samarbetspartner till Svenska Kocklandslagen



Västerbottensost®, Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget inleder ett långsiktigt samarbete. Målet med det nya samarbetet är att tillsammans inspirera och engagera såväl branschen som landets hemmakockar.


- Västerbottensost står för högsta kvalité och unik smak, dessutom är det ett av Sveriges starkaste varumärken. Vi ser att vårt samarbete kan stärka engagemanget för våra svenska gastronomiska framgångar, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.


De Svenska Kocklandslagen har genom åren haft stora internationella framgångar, senast med guld och silver i Culinary Olympics 2020. I resan mot Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics kliver nu Västerbottensost® in som huvudpartner.

- Vi är oerhört stolta över samarbetet med Svenska Kocklandslagen och ser stora möjligheter att lyfta fram den unika smaken med Västerbottensost® för en bredare publik, både nationellt och internationellt, säger Lina Jonsson, Product & Relationships Manager för Västerbottensost®.

Redan nu pågår arbetet med det första gemensamma uttaget av samarbetet. Anders Karlsson, en av coacherna för Juniorkocklandslaget, har skapat recept kopplat till en ny produktlansering från Västerbottensost®. Nyheten kommer till butik under februari månad.


För mer information, kontakta: Lina Jonsson, Product & Relationships Manager Västerbottensost® Email: lina.jonsson@norrmejerier.se Telefon: 0761-36 33 01


Jens Ericsson, General Manager Svenska Kocklandslagen Email: jens.ericsson@kocklandslaget.se Telefon: 070-254 25 66


En bit svensk mathistoria Västerbottensost® har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Efter det har Ostmästare efter Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost®. Än idag tillverkas Västerbottensost® enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost® med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.


bottom of page