top of page

Svenska Kockars Förening kan stolt presentera Jens Ericsson som ny General Man

Pressrelease 200814

Svenska Kockars Förening kan stolt presentera Jens Ericsson som ny General Manager för Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget under perioden 2021-2024.

Jens kommer närmast från ett av föreningens framgångsrika regionala lag, Stockholm Culinary Team, och ledde sitt lag till silver i Culinary Olympics i Stuttgart 2020. Under tiden jobbade Jens även som Key Account Manager på restauranggrossisten Martin Servera där han nyligen avslutat sin tjänst.

Från och med 14 september kommer Jens att tillträda sin nya tjänst, han kommer då att tillsammans med Kocklandslagets avgående team manager Fredrik Andersson och Juniorkocklandslagets avgående coach Peter Jelksäter och assisterande coach Lindor Wink träffa sponsorer och genomföra avlämning av lagen.

Våra landslag har under två decennium presterat på högsta kulinariska nivå och är världens främsta landslag under denna tidsperiod. Senast i Culinary Olympics i Stuttgart 2020 tog Svenska Juniorkocklandslaget Guld och Svenska Kocklandslaget Silver. Målsättningen är hög inför framtiden där vi siktar på den ädlaste medaljen guld.


Efter årsskiftet kommer Jens och Svenska Kockars Förening att påbörja rekrytering av kulinariska coacher för våra landslag, när dessa är utsedda så kommer rekryteringen av nya medlemmar till landslagen att börja.


Man kan redan nu anmäla sitt intresse till Jens Ericsson och Maria Pettersson på mail:


I och med utnämningen av Jens Ericsson som General Manager så kan Svenska Kockars Förening stolt presentera en ny organisation där vi samlar de båda landslagen under en förbundskapten. Vårt mål med den organisatoriska förändringen är att hitta samordningsvinster som gagnar de båda lagen. Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget kommer fortsättningsvis att jobba som tidigare med sina fantastiska och viktiga sponsorer. Möjligheten till att sponsra ett eller båda lagen kommer att finnas även fortsättningsvis.

Gällande individuella tävlingar så kommer Jens inledningsvis coacha våra tävlanden. Vi tävlar i Nordiska Mästerskapen samt tävlingar arrangerade av World Chefs som t.ex. Global Chef där Sverige är regerande mästare genom Jimmi Eriksson.

Sveriges Kökschefers Service AB driver landslagen och ägs av Svenska Kockars Förening.

Maria Pettersson

Ordförande Svenska kockars Förening

VD Sveriges Kökschefers Service AB

Comments


bottom of page