top of page

Svenska Juniorkocklandslaget guldmedaljörer i Culinary Olympics 2020

Det Svenska Juniorkocklandslaget tog hem guldplaceringar både i det ”Varma köket” och ”Buffén”, och idag korades de till vinnare i Culinary Olympics i Stuttgart.


Norge och Schweiz hamnade på silver och bronsplats.


Det första delmomentet inleddes den 15 februari med att tävla i ”Varma Köket” som är en en trerätters affärslunchmeny för 60 sittande gäster. Detta moment placerade laget på guldnivå som bäddade för en mycket bra känsla inför måndagens ”buffé”.


Sen tävlade man igen den 17 februari, och då med att på fem timmar tillaga olika varianter av finger food, ett bufféfat, samt en varmrätt och dessert för 12 gäster.


Laget levererade sina tävlingsuppgifter helt enligt den plan som satts upp av lagledare Peter Jelksäter och Coach Lindor Wink där man lagt stort fokus på både samarbete och smakupplevelser. Även i momentet Buffén placerade sig det Svenska Juniorkocklandslaget på guldnivå, vilket innebär att man har fått minst 90 procent av den totala poängen i respektive bedömningspunkt.


Det Svenska Juniorkocklandslaget vann även Culinary Olympics både 2012 och 2016.Det Svenska Juniorkocklandslaget består av Danna Vu, Gustav Leonhardt, Oskar Persson, Pontus Dunström, Olle Broström och André Edlund.

Comments


bottom of page