top of page

Silvermedalj till Sverige i Culinary World Cup!

På torsdagen var det dags för den slutgiltiga prisceremonin i Culinary World Cup i Luxemburg. Efter att ha levererat mat i toppklass i både Varmköket och Chef’s Table stod det klart att Svenska Kocklandslaget tog hem en silvermedalj. Guldet gick till Schweiz, medan Norge blev trea.

Efter att ha tränat ihop som lag i 1,5 år var det äntligen dags för Kocklandslaget att vis vad de går för i Culinary World Cup i Luxemburg. För Sverige drog världsmästerskapet igång lördagen den 26 november då de tävlade i grenen Varmköket, eller Restaurant of the Nation som grenen också kallas. Tidigt morgonen därpå fick de veta att de nått en guldplacering i detta första moment, vilket behövs för att kunna ha chans att knipa en topplacering i tävlingen totalt. På tisdagen var det dags för den nya grenen Chef’s Table där laget ännu en gång levererade fantastisk mat. På torsdagen presenterades de slutgiltiga resultaten – Sverige belönades med en silvermedalj medan Schweiz knep guldet och Norge fick brons.


- Vi är såklart besvikna att vi inte riktigt nådde hela vägen fram, siktet har varit inställt på att försvara vårt guld sen vi började träna ihop som lag. Vi hade tyvärr inte marginalerna på vår sida och det var en riktigt tight strid i toppen där Schweiz bjöd på tufft motstånd. Vi är dock väldigt tacksamma för det otroliga stöd vi upplevt från fans och familj både här på plats och hemifrån, otroligt mäktigt och något jag aldrig kommer att glömma, berättar Jens Ericsson, General Manager Kocklandslagen.


I grenen Varmköket skulle laget leverera 110 kuvert av en trerättersmeny där juryn slumpmässigt valde ut fem tallrikar av varje rätt att bedöma. Under nyheten Chef’s Table presenterade lagen en avsmakningsmeny som lyfter sitt lands lokala smaker och tekniker. Till Chef’s Table skulle lagen även presentera ett tema för rätterna som serverades – för Kocklandslaget blev temat Embrace där de ville hylla och lyfta det fina samarbetet de har med producenter, leverantörer och partners men även inom laget.


- Alla fantastiska aktörer runt omkring oss har verkligen varit en otroligt viktig del av vår resa. Det var detta vi ville lyfta med vårt tema Embrace, och även om det inte blev guld är jag grymt stolt över lagets prestationer under detta VM. Nu blickar vi framåt och laddar inför OS 2024!, berättar Marie Skogström, Coach för Kocklandslaget.


Bilder på samtliga rätter som laget serverade i båda grenarna samt actionbilder från tävlingen hittar du på följande länk: https://www.dropbox.com/sh/c1iasg77q08sd23/AAAZhNKQ64Sx-giOQwGQ2cREa?dl=0


Fotograf: Per-Erik Berglund, Znapshot.


För mer information eller hjälp med intervju av kockarna, vänligen kontakta:

Rafaela Hall, Projektledare och PR-konsult Prat PR

Mail: rafaela.hall@prat.se

Mobil +46 72 142 98 69


Jens Ericsson, General Manager Svenska Kocklandslagen

Mobil: +46 702 54 25 66

Comments


bottom of page