top of page

Scan blir huvudpartner till Svenska Kocklandslagen

Scan har sponsrat Kocklandslagen i fem år och kliver nu upp som huvudpartner tillsammans med Martin & Servera och Electrolux Professional. Målsättningen med samarbetet är att tillsammans med lagen lyfta svensk gastronomi. Scans provkök kommer att upplåtas som träningskök för Juniorkocklandslaget.


Nu är det klart att Scan blir huvudpartner till Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget tillsammans med Martin & Servera och Electrolux Professional, med en gemensam målsättning att lyfta svensk gastronomi och inspirera såväl bransch som konsumenter.


Samarbetet med Scan inleds januari 2023 och pågår fram till Culinary Olympics 2024. Juniorkocklandslaget förlägger alla träningar till Scans provkök och samarbetet kommer inkludera en rad olika aktiviteter så som produktutveckling, master classes och receptframtagning.


– Vi är jättenöjda över att Scan fortsätter att stötta lagen och det känns självklart att en så trygg, pålitlig och stabil livsmedelsaktör som Scan går in som huvudpartner tillsammans med våra övriga två huvudpartners. Vi ser fram emot ett givande samarbete nu när vi startar guldresan mot OS 2024, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.


I över 100 år har Scan varit Sveriges kött- och charkuterimästare, ett mångsidigt livsmedelsvarumärke med både köttbaserad och vegetariska produkter i sortimentet.

Som en av livsmedelsbranschens äldsta och största aktörer värnar Scan om det svenska lantbruket och svenska bönder. Scan kommer att bidra med råvaror till båda lagen framför allt i form av svensk gris, svenskt nötkött och svenskt lamm.


­– Vår ambition med samarbetet är att vi tillsammans med lagen ska förmedla kunskap om svenska köttråvaror och höja stoltheten över det svenska mathantverket. Vi är supertaggade på kommande samarbete och att få följa med på resan och stötta lagen fram till OS i Stuttgart 2024, säger Camilla Zander, Marknadschef HKScan Foodservice.Comments


bottom of page