top of page

Melleruds Pilsner ny huvudsponsor till Svenska KocklandslagenNu står det klart att Melleruds Pilsner blir huvudsponsor åt Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget, där ambitionen med samarbetet är att fortsätta utveckla svensk gastronomi och premiera mathantverkets betydelse. Samarbetet kommer inkludera en rad olika aktiviteter för att tillsammans inspirera och engagera såväl branschen som landets hemmakockar. Samarbetet inleddes i januari i år, i samband med Kocklandslagens förberedelser inför Culinary World Cup 2022.


Vad bör Sveriges mest matglada pilsner paras ihop med om inte världens mest framgångsrika kocklandslag? Därför inleder nu Melleruds Pilsner och Svenska Kocklandslagen ett långsiktigt samarbete som väntas fortlöpa fram till 2024, med en rad olika kommunikativa aktiviteter och nedslag för att lyfta och belysa svensk gastronomi och det hantverk som ligger bakom.


– Jag är oerhört glad och stolt över att få presentera Spendrups med Melleruds som ny huvudpartner. Att få samarbeta med ett stort varumärke som sätter hållbarhet i fokus känns spännande och i linje med vårt arbete mot en mer hållbar framtid. Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.


­– Melleruds Pilsner brinner för det svenska mathantverket och vill vara en aktiv part i att stötta och utveckla svensk gastronomi. Därför ser vi det som både en utmaning och en ynnest att få vara en del i Svenska Kocklandslagets satsning på att försvara sina guldmedaljer i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024, säger Maria Berggren, Produktchef Melleruds Pilsner.


För mer information, kontakta:

Rafaela Hall, Projektledare och PR-Konsult Prat PR

Mail: rafaela.hall@prat.se

Mobil +46 72 142 98 69


Jens Ericsson, General Manager Svenska Kocklandslagen

Mobil: +46 702 54 25 66


Maria Berggren, Produktchef Melleruds Pilsner, Spendrups

Mail: maria.berggren@spendrups.seOm de svenska Kocklandslagen

Det svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget tillsammans utgör de två landslag som är Sveriges nationella lag för att tävla i Culinary World Cup 2022 samt Culinary Olympics 2024. Jens Ericsson är General Manager för båda lagen. Marie Skogström är coach för svenska Kocklandslaget och coacher för svenska Juniorkocklandslaget är Sebastian Pettersson och Anders Karlsson. Sveriges landslag har under två decennium presterat på högsta kulinariska nivå och är världens främsta landslag under denna tidsperiod. Senast i Culinary Olympics i Stuttgart 2020 tog svenska Juniorkocklandslaget Guld och svenska Kocklandslaget Silver. Sveriges Kökschefers Service AB driver landslagen och ägs av Svenska Kockars Förening.


Om Melleruds

Melleruds ägs och distribueras av Spendrups Bryggeri, grundat 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.


Kommentare


bottom of page