top of page

Marie Skogström coach för Svenska Kocklandslaget

Stockholm den 22 december 2020


Svenska Kocklandslaget, Sveriges lag för att tävla i Culinary World Cup 2022 samt Culinary Olympics 2024, har tillsatt ny coach för laget, Marie Skogström.


Målet är att vinna tävlingarna och att göra Svenska Kocklandslagets framstående insatser i internationell gastronomi mer känt för svenskarna.


- Efter en gedigen urvalsprocess har vi landat i en person som ska driva den gastronomiska utvecklingen framåt, säger Jens Ericsson, General Manager.


Jens Ericsson är General Manager, en ny position med ansvar för både Svenska Juniorkocklandslaget och Svenska Kocklandslaget. Med denna organisationsförändring vill man samordna och stärka de båda lagen som tidigare haft separata organisationer.


- Jag är superpepp på ett nytt utmanande steg för mig personligen, och där vi tillsammans med sponsorerna, har ett gemensamt mål att fortsätta hålla Sverige i framkant båda på prispall men också ett jämställt lag med moderna värderingar 2.0, säger Marie Skogström.


En önskan är att få se både manliga och kvinnliga sökanden. Här behövs en förändring i branschen och den nya organisationen borgar för en utveckling på den punkten.


- Jag känner en oerhörd stolthet och glädje att vi kan presentera denna kompetenta coach. Nu blickar vi framåt mot högt ställda mål tillsammans med lagens sponsorer. Att organisationen förstärks innebär att vi kan låta coacherna tydligt fokusera på matlagningen. Det vi gör i Kocklandslagen ska vara en förebild för hela branschen, säger Maria Pettersson, Svenska kockars förening som driver Kocklandslagen.


Marie Skogström, har en lång och gedigen meritlista med meriter från bl.a. PM & Vänner i Växjö, flera stjärnkrogar i London och ett flertal semifinalplatser i Årets Kock. Hon vann även det svenska tv-programmet ”Dessertmästarna” 2013 samt fick ta emot Karin Franssons mentorspris 2015. I dag driver Marie tillsammans med sin man Mat & Vin Slottsparken i Malmö. Marie kommer att vara ansvarig coach för det Svenska Kocklandslaget

ความคิดเห็น


bottom of page