top of page

Juniorkocklandslagets vinnarrecept lanseras som korv i Scan Korvmakarnas premiumsortiment

Den 18 mars 2021

Scan har länge varit en av flera partners till det svenska Juniorkocklandslaget. Vid Culinary Olympics 2020 tog det Svenska Juniorkocklandslaget hem guldet med en rätt gjord på lammkött från Scan. I dagarna lanserar Scan en orökt mousselinkorv på lammbringa, grädde och grönpeppar som en del av sitt nya koncept Korvmakarna. Detta är starten på en ny två-årsperiod av partnerskap.

Scan, Sveriges självklara korvmakare som med över 100 års kärlek till korven utvecklat en unik erfarenhet inom korvhantverket, lanserar nu en produktserie med premiumkorvar där man sätter man fokuset på just korvhantverket och korvens oändliga variationsmöjligheter. I produktserien Korvmakarna ingår två nyheter som utvecklats i samarbete med Juniorkocklandslaget.

I det här samarbetet har vi kombinerat vår långa tradition och kunskap med nästa generations super-chefs, världens bästa juniorkocklandslag. Tillsammans har vi utvecklat en elegant och finstämd lammkorv samt en mer bombastisk variant av grillkorven med stort G - Cheddar & Jalapeño. Tradition + Framtid = Yeah!” säger Mathias Emilsson, Head Chef och produktutvecklare på HKScan.

Lammkorv Grönpeppar, Lök & Grädde - en elegant korv med smak från bräserad lammbringa, krämig svensk grädde, lök och grönpeppar med en kötthalt på 70%. Metoden att inte röka korven bottnar i den teknik Svenska Juniorkocklandslaget använde när de vann Culinary Olympics. Resultatet är en fin mousselinekorv från en vinnande landslagsmeny.

Grillkorv Cheddar & Jalapeño - en modern grillkorv smaksatt med bitar av cheddarost, jalapeño, chipotle och rökt paprika med en kötthalt på 77%. Svensk cheddar i stora härliga bitar som smälter ner tillsammans med mild jalapeño och en optimal balans mellan textur, hetta och krämighet.

”Vi vill sätta fokuset på hantverk, smak och kvalitet i vårt nya sortiment. Både korv gjord av lamm samt korvar som innehåller ost är dessutom två produkter som växer kraftigt på marknaden” säger Mathias Emilsson.

I resan mot Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024 behöver de båda landslagen i matlagning, Juniorkocklandslaget och Kocklandslaget, starka partners för att göra lagens insatser kända för svenska folket.

”Vi är stolta över att detta längsiktiga samarbete fortsätter och hoppas på fler nyheter i Scans sortiment där vi är inblandade” säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.


För mer information, kontakta: Mathias Emilsson, Head chef och produktutvecklare HKScan Sweden

mathias.emilsson@hkscan.com Telefon: 0708-69 93 96


Jens Ericsson, de svenska Kocklandslagen. Email: jens.ericsson@kocklandslaget.se

Telefon: 0702-54 25 66


PR-ansvarig: lisa.lonner@prat.seOm HKScan

På HKScan gör vi livet godare, idag och imorgon, och vårt strategiska mål är att växa som ett mångsidigt livsmedelsföretag. Med över 100 års erfarenhet tillverkar våra nästan 7000 medarbetare lokalt producerad mat och våra välsmakande och ansvarsfullt producerade produkter utgör en del av konsumenternas måltider, både till vardag och fest. För oss på HKScan innebär ansvar kontinuerlig utveckling och konkreta insatser inom hela värdekedjan. Som en del av vår klimatplan Zero Carbon har vi som mål att uppnå netto noll klimatavtryck, från gård till konsument, i slutet av 2040. Våra hemmamarknader är Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Våra starka varumärken omfattar HK®, Kariniemen®, Via®, Scan®, Pärsons®, Rakvere®, Tallegg® and Rose™ och strategiska partnerskap som Kivikylän®, Tamminen® and Boltsi. År 2020 uppgick nettoomsättningen för det börsnoterade HKScan till 1,8 miljarder euro.

De svenska Kocklandslagen

Det svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget tillsammans utgör de två landslag som är Sveriges nationella lag för att tävla i Culinary World Cup 2022 samt Culinary Olympics 2024. Jens Ericsson är General Manager för båda lagen. Marie Skogström är coach för svenska Kocklandslaget och coacher för svenska Juniorkocklandslaget är Sebastian Pettersson och Anders Karlsson. Hela lagen med 8-10 medlemmar presenteras i april 2021. Sveriges landslag har under två decennium presterat på högsta kulinariska nivå och är världens främsta landslag under denna tidsperiod. Senast i Culinary Olympics i Stuttgart 2020 tog svenska Juniorkocklandslaget Guld och svenska Kocklandslaget Silver. Sveriges Kökschefers Service AB driver landslagen och ägs av Svenska Kockars Förening.


Comments


bottom of page