top of page

Fiskhallen Sorunda ny sponsor till Svenska Kocklandslagen

Nu är det klart att Fiskhallen Sorunda går in som sponsor åt de Svenska Kocklandslagen under 2023-2024. Sponsorskapet innebär ett tätt samarbete mellan parterna med stort fokus på Culinary Olympics i Stuttgart i februari 2024. Fiskhallen Sorunda är ett dotterbolag till Martin & Servera - en mångårig partner till Kocklandslagen. Med detta sponsorskap har lagen nu ett komplett team från Martin & Servera-gruppen med dotterbolagen och fortsatta sponsorerna Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda och Galatea.

Fiskhallen Sorunda är specialgrossist för råvaror från sjö och hav och fokuserar på säsongsbetonad produktion. Sponsorskapet med Kocklandslagen innebär att Fiskhallen Sorunda levererar råvaror och agerar rådgivare kring hur lagen ska tänka mer hållbart när de jobbar med produkter från sjö och hav.

- Samarbetet med Fiskhallen Sorunda ger en stor trygghet för oss, vi vet att vi kan få fantastiska råvaror via dem men också att vi kan tillsammans hitta lösningar där vi kan jobba så säsongsbetonat och hållbart som möjligt. Att kunna ha ett så kunnigt bollplank som sponsor underlättar vår process enormt och det känns fantastiskt att ha med oss Fiskhallen Sorunda på vår resa mot OS 2024, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.

Martin & Servera, med sina dotterbolag Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda och Galatea har varit huvudpartner åt Svenska Kocklandslaget i många år och 2021 utvecklades samarbetet till att även inkludera Juniorkocklandslaget. Nu när även Fiskhallen Sorunda kliver in som sponsor åt lagen blir Martin & Servera-gruppens erbjudande än mer heltäckande.

- Det här samarbetet betyder väldigt mycket för oss, Svenska Kocklandslagen är bland de bästa i världen och ett ansikte utåt för svensk gastronomi och svenska råvaror. De vet hur de ska få våra råvaror att glänsa, samtidigt som vi vet vilka råvaror de bör använda sig av och när för att de ska kunna jobba så hållbart som möjligt. Det är fantastiskt att lagen delar vår vision och vi är så taggade på att dra igång detta samarbete!, säger Louise Söderqvist, Marknadschef på Fiskhallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen bidrar med råvaror till båda lagen och tillsammans med kockarna samarbetar de kring aktiviteter som kundevents, produktutveckling och receptframtagning.Foto: Kicki Nilsson

Comments


bottom of page