top of page

Dubbla medaljer till Sverige när Nordic Chef avgjordes

Den 1-3 juni hölls de nordiska mästerskapen i matlagning i Trondheim i Norge. Efter några intensiva dagar i tävlingsköken presenterades slutresultaten och Sverige belönades med ett silver och ett brons. Silvermedaljen tog Jakob Persson i Nordic Young Chef medan Tobias Lundgren och Carl Böhrens kammade hem bronset i Nordic Green Chef.


Det var tre mycket spännande tävlingsdagar som utspelade sig under NKF Congress i Trondheim i Norge den 1-3 juni. Förra året utökades tävlingen med grenen Nordic Green Chef där fokus ligger på gröna rätter, och det var denna gren som fick inleda mästerskapen. Tobias Lundgren och Carl Böhrens representerade Sverige och belönades med brons för sin insats. Andra dagen av mästerskapen var det dags för grenen Nordic Young Chef. I denna gren lyckades svenska representanten Jakob Persson ro hem en silvermedalj.


- Jag är riktigt stolt över deras insatser under mästerskapen, det är mycket att få ihop och många moment som ska klaffa och det känns grymt att det blev både ett silver och ett brons. Nu tar vi med oss erfarenheterna från denna tävling för att spetsa till oss ytterligare inför kommande utmaningar, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.


Om de svenska representanterna


Jakob Persson har varit med i Svenska Juniorkocklandslaget sedan 2021. Jakob är även commis för Bocuse d’Or Sverige. Tobias Lundgren anslöt till Svenska Kocklandslaget tidigare i år. Han tävlade i Årets Kock 2022 och jobbar på Stadshuskällaren.

Carl Böhrens är commis i Kocklandslaget sedan 2022. Han jobbar på Operakällaren.Comments


bottom of page