top of page

De representerar Sverige i Global Chefs Challenge

Efter två år av inställda tävlingar är det äntligen dags för Global Chefs Challenge. Under denna tävling samlas kockar från 70 olika länder för att tävla om att kunna titulera sig världens bästa kock. Michael Andersson från Kocklandslaget och Harald Linder från Juniorkocklandslaget representerar Sverige i varsin kategori.


Den 30 maj – 2 juni är det dags för Global Chefs Challenge som detta år sker i Abu Dhabi. På grund av pandemin har tävlingen fått ställas in både 2020 i Ryssland och 2021 i Wales.


- Självklart har det varit en utmaning att behöva packa ihop och ladda om de här åren, våra representanter lägger ner otroligt mycket tid på förberedelserna inför såna här mästerskap. Men nu är vi riktigt taggade på att få visa vad vi går för! berättar Jens Ericsson, General Manager för Kocklandslagen.
Michael Andersson från Kocklandslaget är Sveriges representant i kategorin Global Chefs Challenge. Uppgiften i denna kategori går ut på att servera 12 kuvert som får förberedas i 6 timmar. Med sig har han även en utvald commis: Eric Hristov från Juniorkocklandslaget. Harald Linder från Juniorkocklandslaget kommer att representera Sverige i kategorin Global Young Chefs Challenge. I denna kategori ska 4 kuvert serveras som får förberedas i 3 timmar. Harald kommer tilldelas en commis på plats.


- Harald och Michael har ganska olika förutsättningar vilket ställer krav på oss och våra förberedelser. Att vi också har en bit att transportera både utrustning och råvaror har också påverkat planeringen, men nu är alla bitar på plats. säger Jens Ericsson.


Utöver att representera Sverige i Global Chefs Challenge förbereder sig både Harald och Michael med sina respektive landslag inför Culinary World Cup i november. Senast i Culinary Olympics 2020 tog Juniorkocklandslaget guld och Kocklandslaget silver.


För mer Information eller övriga frågor om tävlingen, vänligen kontakta:

Rafaela Hall, Projektledare och PR-Konsult Prat PR

Mail: rafaela.hall@prat.se

Mobil +46 72 142 98 69


Jens Ericsson, General Manager Svenska Kocklandslagen

Mobil: +46 702 54 25 66

留言


bottom of page